O nama

Naša priča

U delatnosti prerade mesnih proizvoda, kompanija “Merak 016” iz Rume dobro je poznata svima. Ova firma postoji već 14 godina, da bi potom u maju ove godine prerasla u “Merak 016”. A zašto baš ovaj naziv? Jednostavno I jedinstveno, merak – dobro poznata reč svima onima koji vole život, zadovoljstvo, uživanje… “016” broj je koji odmah asocira na grad Leskovac, koji je poznat po dobrom roštilju I vrlo simbolično oslikava ceo koncept poslovanja.

Delatnost kojom se kompanija bavi podrazumeva proizvodnju svežeg roštilj mesa i mesnih prerađevina u koje spadaju:

* roštilj meso, 

* dimljena roštilj kobasica, 

* dimljeni vrat, 

* dimljena vešalica.

 

Bitno je napomenuti da je kvalitet u kontinuitetu poslovanja, kao I kvalitet proizvoda ono čime se 14 godina unazad ova firma ponosi. Upravo jedinstvenost u poslovanju bila je presudna u odabiru novog imena. Dimljena roštilj kobasica pravi se od svinjskog mesa prve kategorije, pravljenih po staroj recepturi koja se čuva. Kada je reč o dimljenom vratu i dimljenoj vešalici, to su suvo soljeni proizvodi, termički obrađeni. Tajna dobrog roštilj mesa daleko se čuje – reč je o fino usitnjenom roštilj mesu junetine, začinjenom i spremnom za oblikovanje. Ono što je najbitnije, jeste to da je meso uvek sveže, nikako zamrznuto. Sirovine se dobijaju iz registovanih ovlašćenih klanica. Kvalitet mesa proverava se na licu mesa, a temperature za proveru je uvek zmeđu 0-4 C. 

proces proizvodnje

Proces proizvodnje jeste takođe nešto čime se firma “Merak 016” ponosi. Od samog prijema, do finalnog prizvoda, sve je veoma transparentno I jasno. Sirovine (komadi bez kostiju) idu na rashlađivanje, rasecanje I dobija se gotov proizvod. Proizvodi se uzorkuju na osnovu plana i ugovora sa naučnim institutom u Novom Sadu. Firma od 2007. godine poseduje sertifikat Hasap (HACCP). Reč je o sistemskoj metodi kojom se utvrđuju, ocenju I nadziru faktori rizika u proizvodnji, preradi I prometu životnih namirnica. Na osnovu toga, firma “Merak 016” ocenjena je kao izuzetno kvalitetna.

U prilog svemu ide I činjenica da ova kompanija dugi niz godina posluje sa velikim brojem restorana, brzih hrana, kao I sala za svečanosti. Osim narudžbina, radi se I dostava u Beogradu I Vojvodini. Vozila u kojima se dopremljuje meso opremljena su rashladnim uređajima, a ukoliko postoji potreba za naručivanjem, “Merak 016” na teritoriji Beograda posluje radnim danima I subotom, dok je dostava na teritoriji Vojvodine organizovana tri puta nedeljno. Da je dobra kompanija samo ona koja ima jasne ciljeve za budućnost, znaju svi, te je cilj ove firme da u budućnosti najpre zadrži kvalitet proizvoda. Takođe, “Merak 016” ima za cilj da sačuva I proširi broj klijenata, ali I asortiman proizvoda. Za sam kraj, ali ne I najmanje bitno jeste to što žele da sačuvaju tradiciju starog leskovačkog recepta. Leskovački roštilj, domaću kobasicu, dimljenu vešalicu, dimljeni vrat, ćevape, juneće meso možete probati već nadomak Beograda I sigurni smo da ćete biti oduševljeni uslugom.

Pozovite nas